Είπαν για εμάς:

nosileutiki frontida

12 συμβουλές για να βελτιώσετε εύκολα και γρήγορα την υγεία σας

Η υγεία ενός ανθρώπου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που συνδυαστικά παρέχουν στον οργανισμό την δυνατότητα να λειτουργεί σωστά και οδηγούν στην επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής. Καθοριστικοί παράγοντες στη διατήρησή της σύμφωνα με έρευνες φαίνεται να είναι μεταξύ άλλων η σωστή διατροφή, η ψυχική ηρεμία, η τακτική άθληση, αλλά και η εφαρμογή βασικών κανόνων υγιεινής στην καθημερινότητα. Δείτε πως μπορεί κανείς να βελτιώσει εύκολα και γρήγορα την υγεία του ακολουθώντας τις παρακάτω 13 απλές συμβουλές.

 

nosileutiki frontida

Φλεγμονή: Ποιες τροφές αυξάνουν κρυφά τα επίπεδά της;

Μειώνοντας την κατανάλωσή τους, αποφεύγεις σοβαρούς κινδύνους.

nosileutiki frontida

Έμφραγμα: Αυτά τα συμπτώματα είναι πιο συχνά στις γυναίκες

Παρά τα όσα πιστεύουν οι περισσότεροι, τα καρδιακά επεισόδια επηρεάζουν σχεδόν εξίσου άνδρες και γυναίκες. Σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), το 24,4% όλων των θανάτων ανδρών και το 22,3% όλων των θανάτων γυναικών το 2015 προκλήθηκαν από καρδιακές παθήσεις.
 
nosileutiki frontida

Βουλωμένη μύτη: Τι να κάνετε για καλύτερο ύπνο

Αν κρυολογήσετε, τότε ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα είναι το “μπούκωμα” στην μύτη, το οποίο σας ταλαιπωρεί, επειδή δεν σας αφήνει να αναπνέετε κανονικά.

 

nosileutiki frontida

7 παράγοντες που μπορούν να βλάψουν το συκώτι

Ποιοι παράγοντες μπορούν να βλάψουν το συκώτι;

nosileutiki frontida

Παθητικό κάπνισμα: Αυξάνει τον κίνδυνο ρευματοειδούς αρθρίτιδας σε παιδιά

Μια νέα μελέτη, διαπίστωσε ότι το παθητικό κάπνισμα των παιδιών, αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσουν ρευματοειδή αρθρίτιδα ως ενήλικες. Σύμφωνα με τους ερευνητές και στην βάση των ευρημάτων τους, οι γυναίκες των οποίων οι γονείς τους κάπνιζαν όταν ήταν μικρές, διατρέχουν 75% υψηλότερο κίνδυνο.

 

nosileutiki frontida

Αντιγριπικό εμβόλιο: Τι λένε ειδικοί για την πιθανότητα σοβαρών καρδιακών επιπλοκών μεταξύ ασθενών με καρδιαγγειακά νοσήματα

Η ιογενής γρίπη (seasonal influenza) είναι μια οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης Α και Β. Έχει χαρακτηριστικά επιδημίας σχεδόν κάθε χρόνο κυρίως τους χειμερινούς μήνες σε περιοχές με εύκρατο κλίμα.

 

nosileutiki frontida

Αντιιικά φάρμακα: Yπέρ και κατά – Γιατί οι ειδικοί μιλούν για “υπεροπλία” έναντι της πανδημίας

Τα αντιικά φάρμακα που βρίσκονται σε πορεία έγκρισης από τους ρυθμιστικούς οργανισμούς, αναμένεται να ολοκληρώσουν τη φαρμακευτική "φαρέτρα" των εμβολίων και φαρμάκων για την πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου Covid-19.

nosileutiki frontida

Πόνος στον ώμο: Μπορεί να προκληθεί από ένα συμπιεσμένο νεύρο;

Ο πόνος στον ώμο μπορεί να προέλθει από διάφορες πηγές, όπως τενοντίτιδα, αρθρίτιδα, ρήξη χόνδρου και πολλές άλλες παθήσεις και τραυματισμούς.

 

nosileutiki frontida

Γλυκοζαμίνη: Είναι εξίσου αποτελεσματική με την άσκηση στην προστασία της υγείας;

Νέα έρευνα δείχνει ότι ένα κοινό συμπλήρωμα διατροφής, η γλυκοζαμίνη, μπορεί να συμβάλει στη μείωση του συνολικού κινδύνου θανάτου σε παρόμοιο βαθμό με την τακτική άσκηση.